Sajtóközlemény

2018. május 10.

                                                                                                     

K Ö Z L E M É N Y

 

2018. április 26.

A Fővárosi Ítélőtábla 2018. április 26. napján K. G. vádlott és társai ellen költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben ítéletet hirdetett.

 

2018. április 19.

A Fővárosi Ítélőtábla 2018. április 19. napján B. Gy. vádlott és társai ellen terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben végzést hirdetett, az elsőfokú bíróság ítéletét hatályon kívül helyezte és az elsőfokú bíróságot új eljárásra utasította.

2018. április 12.

A Fővárosi Ítélőtábla 2018. április 12. napján P. R. vádlott és társai ellen rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben ítéletet hirdetett, az elsőfokú bíróság ítéletét a jogi minősítés és a büntetés kiszabása körében megváltoztatta.

 

2018. április 12.

Az M. Zrt. ellen felszámolási eljárás indult, mely során a hitelezők igényüket bejelentették. A zárómérleg benyújtásakor kiegyenlítetlen hitelezői követelések maradtak fenn. A perben 286 magánszemély, hitelező – akik az M. Zrt. munkavállalói voltak – kérték, hogy a bíróság állapítsa meg azt, hogy az alperes – mint az adós tulajdonosa – korlátlan és teljes felelősséggel tartozik az M. Zrt.

2018. március 20.

A Fővárosi Ítélőtábla 2018. március 20. napján dr. P. L. Gy. vádlott ellen emberen végezhető kutatás szabályainak megszegésének bűntette miatt indult büntetőügyben ítéletet hirdetett, az elsőfokú bíróság ítéletét a büntetés kiszabása körében részben megváltoztatta.

2018. március 8.

A Fővárosi Ítélőtábla 2018. március 08. napján L. G. vádlott és társa ellen testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben ítéletet hirdetett, az elsőfokú bíróság ítéletét a büntetés kiszabása körében megváltoztatta.

2018. február 28.

A Fővárosi Ítélőtábla 2018. február 28. napján F. Gy. vádlott és társai ellen hűtlen kezelés bűntette miatt indult büntetőügyben ítéletet hirdetett, az elsőfokú bíróság ítéletét a jogi minősítés és a büntetés kiszabása körében részben megváltoztatta.

2018. február 22.

A Fővárosi Ítélőtábla 2018. február 22. napján Dr. B. K. vádlott ellen testi sértés bűntette  és más bűncselekmény miatt indult másodfokú megismételt büntetőügyben ítéletet hirdetett, az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta.

2018. január 26.

A B. J. K. sértett elleni merénylet miatt folyamatban volt büntetőügyben hozott jogerős ítélet ellen P. T. elítélt védője perújítási indítványt terjesztett elő, amelyben arra hivatkozott, hogy a jogerős ítélet kihirdetését követően jutott tudomására, hogy az ügyben elítélt J. R. a Szegedi Fegyház és Börtönben elmondta M. R. elítéltnek, hogy a B. J. K.