A Ráth György pályázat keretében a felújított könyvek átadásra kerültek a Fővárosi Ítélőtábla Könyvtárának

Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke által 2017-ben negyedik alkalommal meghirdetett Bírósági történelem és hagyományápolás pályázat keretében befejeződött a Fővárosi Ítélőtábla könyveinek javíttatása, restaurálása.

A felújított, restaurált könyveket Egriné dr. Salamon Emma elnökhelyettes 2018. április 18. napján átadta a könyvtár olvasóinak. Az átadás keretében köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta azt a 13 darab 1945 előtti kiadású, zömmel XIX. századi jogi szakkönyvet, jogszabály és döntvény gyűjteményt, valamint egy kéziratos nyomtatványt, amelyek restaurálása a pályázat jóvoltából megtörténhetett. Három kötetet emelt ki, és ajánlott a megjelentek figyelmébe: a kiegyezés korából való 1867 és 1868. évi Országos Törvénytárat, a Felsőbíróságok elvi határozatainak 1898-as kiadású gyűjteményét, valamint Grosschmid Béni Magánjogi előadások című művét.

Ezt követően dr. Józsa Ágnes, az Országos Bírósági Hivatal főosztályvezető-helyettese gratulált a sikeres pályázathoz.

Az ünnepélyes átadó keretében a résztvevők megtekinthették a tablókra kitett, a könyvek restaurálás előtti állapotát tükröző fényképfelvételeket, és kezükbe vehették, fellapozhatták a fényképek alá elhelyezett megszépült könyveket.

 

Budapest, 2018. április 18.