A Ráth György pályázat keretében elkészült a Budapesti Királyi Ítélőtábla elnökeinek és bíráinak arcképcsarnokát bemutató bíróságtörténeti kiadvány

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke által a 2023. évben meghirdetett Ráth György bírósági történelem és hagyományápolás című pályázatára a Fővárosi Ítélőtábla eredményes pályázatot nyújtott be, és a pályázaton elnyert támogatási összegből a pályázati kiírásban és a pályázatban foglaltaknak megfelelően elvégzett kutatómunkát követően elkészült a Budapesti Királyi Ítélőtábla elnökeinek és bíráinak arcképcsarnokát bemutató bíróságtörténeti kiadvány.

A Fővárosi Ítélőtábla újraalakulásának 20. évfordulója alkalmából készült kiadvány a korábban megjelent sorozat 5. részeként – „A történelem sodrában A BUDAPESTI KIRÁLYI ÍTÉLŐTÁBLA BÍRÁINAK ÉS ELNÖKEINEK ARCKÉPCSARNOKA 1891–2023”  címmel – került kiadásra.

A kiadvány szerzője Nagy Sándor, Budapest Főváros Levéltárának főlevéltárosa, akinek ezúton is köszönjük a bírósági szervezetrendszer számára fontos, mélyreható kutatómunkáját.

A kiadvány kizárólag igazságszolgáltatási, közintézményi és tudományos körben kerül felhasználásra, illetve terjesztésre.

A pályázat megvalósulását az Országos Bírósági Hivatal elnöke támogatta.