Sajtóközlemény

2022. augusztus 3.

A hirklikk.hu Szerkesztőségét a Fővárosi Ítélőtábla által a hirklikk.hu portálon 2022. január 22. napján „Tóth Zoltán: körbebástyázta magát a Fidesz, hogy sehonnan se lehessen megtámadni a választási csalásaikat” címmel közzétett cikk miatt indított sajtó-helyreigazítás iránti perben a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla 2022. július 22-én kelt ítéletével az elsőfokú bíróság ítéletét a helyreigazítás közzététele helyének és módjának megváltoztatása mellett helybenhagyta.

2022. július 13.

Az INDEX.HU Szerkesztőségét a Fővárosi Ítélőtábla által az index.hu portálon 2022. február 2-án „A Fővárosi Ítélőtábla szerint lehet pedofilnak nevezni a Meseország mindenkié kiadóját” címmel megjelent cikk miatt indított sajtó-helyreigazítás iránti perben a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla 2022. június 13-án kelt ítéletével az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

2022. június 22.

Az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt R. Sz. ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatta. A tényállás helyesbítését és a jogi minősítés módosítását követően az életfogytig tartó szabadságvesztésből történő feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 35 év helyett 40 évben állapította meg.

2022. június 17.

Az emberölés bűntette miatt M. G. és társa ellen indult büntetőügyben a másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla a 2022.

2022. június 15.

A pénzmosás bűntette és más bűncselekmények miatt E.-S. O. H. és társai ellen indított büntetőügyben a másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett ítéletével 18 vádlott tekintetében megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét. Nem látott lehetőséget az elsőfokon elítélt vádlottak felmentésére, ugyanakkor a felmentett vádlottak bűnösségének kimondására sem.

2022. május 5.

A több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt Sz. J. L. vádlott indult büntetőügyben a másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla kisebb pontosítással helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezés hiányában a terhelttel szemben elsőfokon kiszabott 17 év fegyházbüntetés a mai napon jogerőre emelkedett.

2022. április 26.

A fogolyzendülés bűntette miatt K. N. és társa ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett végzésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

2022. április 22.

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt K. A. vádlott ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett ítéletével a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartamát egyaránt 10-10 évre súlyosította, a járulékos rendelkezések pontosításával az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta. A másodfokú ítélet jogerős.

2022. április 20.

Az emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt B. J. N. ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a 2022. április 14-i tanácsülésen meghozott határozatával a vádlott szabadságvesztés büntetésének tartamát 14 évre enyhítette, a járulékos kérdésekre vonatkozó rendelkezések pontosításával az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta.

2022. március 31.

Az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt L. J. és társai ellen indított büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a II. rendű vádlott szabadságvesztés büntetését 7 évre enyhítette, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta. A jogerőssé vált ítélet értelmében az I. rendű terhelt a 20 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra.