Sajtóközlemény

2021. november 24.

A szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmények miatt Sz. Sz. ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla mint harmadfokú bíróság a vádlott és védője által előterjesztett fellebbezéseket nem találta megalapozottnak, a mai napon meghozott végzésével helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét.

2021. október 27.

Az emberölés bűntette miatt P. Z. vádlott ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla mint másodfokú bíróság az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését nem találta alaposnak, ezért a mai napon meghozott végzésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

2021. október 26.

Az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla mint másodfokú bíróság megváltoztatta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

2021. október 11.

Az emberiesség elleni bűntett miatt H. F.

2021. szeptember 20.

Az emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt R. I. ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. A zaklatás vétségében bűnösséget megállapító rendelkezést hatályon kívül helyezte és a büntetőeljárást e tekintetben megszüntette.

2021. szeptember 8.

Az emberölés bűntette miatt B. Gy. ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla csupán a bűnügyi költség egy részének megfizetése alól mentesítette a vádlottat, az elsőfokú bíróság ítéletét egyebekben helybenhagyta, így a 12 éves börtönbüntetése a mai napon jogerőre emelkedett.

2021. június 30.

A Fővárosi Ítélőtábla a 2021. június 25-i tanácsülésen meghozott határozatával megváltoztatta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét. A vádlott terhén közveszéllyel fenyegetés bűntetteként értékelt cselekményt terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettének minősítette, büntetését 2 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

2021. június 23.

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva K. B. I. rendű vádlottat bűnösnek mondta ki az Európai Unió intézményei elleni kémkedés előkészületének bűntettében is. A kiszabott szabadságvesztés tartamát 2 évre, felfüggesztésének próbaidejét 5 évre, pénzbüntetését 1.200.000 forintra súlyosította. A IV.

2021. június 11.

A gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt L. Cs. és társa ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla nem találta alaposnak sem a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést, sem pedig a felmentésért bejelentett védelmi fellebbezéseket. A 2021.

2021. június 8.

A tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt H. M. ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla nem találta alaposnak a vádlott enyhítésért bejelentett fellebbezését.