Sajtóközlemény

2024. június 19.

Az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt P. A. ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla az enyhítést célzó védelmi fellebbezést részben alaposnak találta, ezért a mai napon meghozott ítéletével megállapította, hogy a vádlott az életfogytig tartó szabadságvesztésből legkorábban 30 év után feltételes szabadságra bocsátható.

2024. június 19.

Az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt K. R. és társai ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett ítéletével megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét. A harmadrendű vádlottal szemben kiszabott 3 évi szabadságvesztést fegyház helyett börtönben rendelte végrehajtani.

2024. június 14.

Az emberölés bűntette miatt L. T.

2024. június 6.

Az ítélőtábla bírái nem csak időszerű, de egyúttal magas szakmai színvonalú ítélkezési tevékenységet folytatnak – emelte ki dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a 2024. június 6-án rendezett sajtótájékoztatón, amelyet dr. Ribai Csillával, a Fővárosi Ítélőtábla elnökével közösen tartott.

2024. június 4.

Az emberölés bűntette miatt Gy. T. és társa ellen folyamatban levő büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a 2024. június 4-én meghozott végzésével az elsőfokú bíróság határozatát megváltoztatva elrendelte Gy. T. elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a másodfokú eljárás befejezéséig.

2024. május 29.

A testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt S. I. és társai ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla az enyhítésért bejelentett védelmi fellebbezéseket alaposnak találta, ezért a mai napon kihirdetett ítéletével E. T. másodrendű vádlott szabadságvesztésének tartamát 1 év 10 hónapra mérsékelte, és annak végrehajtási fokozatát fegyház helyett börtönben határozta meg.

2024. május 22.

A K. I. ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla nem találta alaposnak sem a súlyosításra irányuló ügyészi, sem az enyhítésért bejelentett védelmi fellebbezéseket, ezért a mai napon kihirdetett ítéletével a Fővárosi Törvényszék ítéletét kisebb pontosítással helybenhagyta. Ezzel az eljárás jogerősen befejeződött.

2024. május 15.

A Fővárosi Ítélőtábla a 2024. május 15-én meghozott végzésével az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatta. Az I. r. vádlott védőjének enyhébb kényszerintézkedés iránti indítványának helyt adott, az I. r.

2024. április 30.

A rágalmazás vétsége miatt J. Zs. ellen indult magánvádas büntetőügyben a harmadfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla a magánvádló fellebbezését nem találta alaposnak, ezért a mai napon kihirdetett végzésével a Fővárosi Törvényszék J. Zs. vádlottat felmentő másodfokú ítéletét helybenhagyta. Az eljárás ezzel jogerősen befejeződött.

2024. április 3.

Az emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt R. S. R. és társa ellen indult büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett ítéletében a vádlotak terhén megállapított bűncselekményeket egységesen társtettesként elkövetett emberkereskedelem bűntettének minősítette. Az I. r. vádlott szabadságvesztését és közügyektől eltiltását 10-10 évre, a II. r.