Dr. B. K. vádlott - "Lúggal öntötte le volt barátnőjét"

Tárgyalás időpontja: 
2016. november 25. péntek, 09:00
Ügy tárgya: 
testi sértés és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
1055 Budapest, Markó utca 16.
Tárgyaló: 
fsz. 3.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Dr. B. K. vádlott ellen testi sértés bűntette, valamint kifosztás bűntette miatt indult büntetőeljárás a Fővárosi Törvényszéken.

A Fővárosi Törvényszék által megállapított tényállás lényege szerint:

A gyermekgyógyász, egészségügyi közgazdász és egészségügyi menedzser végzettséggel rendelkező, egy kórház főigazgatói posztját betöltő vádlott és általános iskolai társa sértett között 2007-ben szexuális kapcsolat alakult ki, átlagosan heti 2 alkalommal, elsősorban a vádlott munkahelyén bonyolították le a szexuális együttléteket. Házastársaik a kapcsolatról nem tudtak, azonban a sértett férje 2011-ben, a vádlott felesége 2012-ben szerzett tudomást a kapcsolatukról. Ezt követően a sértett és házastársa problémamentesen elvált, a vádlott pedig elköltözött házastársától, és a sértett lakásához közel bérelt egy lakást.

A sértett szeretett volna közös életet kezdeni a vádlottal, a vádlott azonban ettől a sértett kiskorú gyermekére hivatkozással elzárkózott, ezért a sértett szakított a vádlottal. A vádlott a szakítást nehezen tudta feldolgozni, a kapcsolat visszaállítása érdekében többször kereste a sértettet telefonon, e-mailen, személyesen oly módon, hogy tudomással bírt a sértett közlekedési útvonaláról, napi szokásos tevékenységéről. A sértett a kapcsolat újrafelvételétől elzárkózott, 2012 novemberében egy társkereső oldalon keresztül új kapcsolatra tett szert. A vádlott 2013. január 25. napján küldött utolsó alkalommal e-mailt a sértettnek.

2013. március 12. napján 06 óra 29 perc előtti időpontban a vádlott a tulajdonát képező gépjárművel a munkahelyére ment, a járművet a számára kijelölt parkolóhelyre leállította, 07 óra 36 perc utáni időpontban kerékpárral, bukósisakkal a fején, arcát maszkkal takarva, dzsekiben, hátán hátizsákkal a sértett lakásánál megjelent, mivel tudta, hogy a sértett két gyermeke 8 óra körül megy az iskolába. A sértett éppen a kutyájával készült sétálni, kinyitotta az ajtót és szembetalálta magát a vádlottal, aki megragadta a sértett nyakát, magának háttal fordította, a lakáskulcsot kivette a sértett kezéből, a biztonsági zárat bezárta és hangját elváltoztatva közölte a sértettel, ha sikít, elvágja a torkát. Ezt követően a sértettet hassal a földre fektette, hátulról ráült a combjára, és egy gyorskötözővel összekötötte a sértett kezeit, ragasztószalaggal a lábait, majd leragasztotta a száját, a sértett táskájának tartalmát a földre szórta és közölte, hogy injekciót fog beadni neki, ekkor a sértett jobb combjába először fájdalomcsillapításra, illetve altatásra szolgáló, kifejezetten műtétek során használt Ketamint, majd a Ketamin hallucinogén hatását csökkentő, ugyancsak altató hatású Midazolamot fecskendezett. Mindezek hatására a sértett öntudatlan állapotba került. Ezt követően a vádlott a sértett alsó testét lemeztelenítette, nemi szervére ismeretlen eredetű lúgot öntött, melynek égető hatása nyomban jelentkezett. A vádlott a teljesen öntudatlan sértettet a fürdőszobába vitte, alsó testét vízzel lemosta, majd a szobában kamillateával lemosta a sértett nemi szervét, pokrócba burkolva a díványra fektette.

A vádlott, hogy cselekményét rablásnak álcázza, magához vette a sértett fiának laptopját, a sértett két mobiltelefonját, melyek együttes értéke kb. 250.000,- forint, majd 8 óra 30 perc körüli időpontban távozott a lakásból, visszament a munkahelyére, ahol 10 óra 30 perc körüli időpontban megtartotta a szokásos napi értekezletet.

Egyéb információ: 

dr. Ujvári Ákos

sajtószóvivő

Nagyné dr. Ilosvay Zsuzsa

sajtótitkár

Besze Mária

sajtótitkár

E-mail cím: sajto@fovitb.birosag.hu

Eljáró bíróság: