id. L. Z. (tábolfalvai horrorszülők) büntető ügye

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 10. kedd, 13:30
Ügy tárgya: 
szexuális erőszak bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest, V., Markó u. 16.
Tárgyaló: 
fszt. 4
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Budapest Környéki Törvényszék 2016. június hó 14. napján kelt ítéletével L.Z. vádlott bűnösségét 2 rb. szexuális erőszak bűntettében és 3 rb. kiskorú veszélyeztetése bűntettében állapította meg és ezért őt halmazati büntetésül 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére súlyosabb büntetés kiszabása, míg L.Z. vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség átiratában a fellebbezését fenntartotta, a védelem által előterjesztett fellebbezéseket nem tartotta alaposnak.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott és néhai élettársa rendszeresen kölcsönös szóváltásba keveredett egymással. Dulakodásaiknak, egymás bántalmazásának rendszerint gyermekeik is szemtanúi voltak.

L.Z. vádlott gyermekei ellátásáról, gondozásáról, iskolába járatásáról nem gondoskodott, a kiskorú sértettek számos esetben koszosak, elhanyagoltak voltak. Többször megbetegedtek, amelynek az is oka volt, hogy szüleik az évszaknak megfelelő ruházatot sem biztosították számukra. 2008. és 2012. közötti időszakban, két különböző időpontban L.Z. vádlott kiskorú gyermekével annak akarata ellenére szexuális cselekményt is végzett.

Egyéb információ: 

dr. Ujvári Ákos sajtószóvivő

 

Nagyné dr. Ilosvay Zsuzsa sajtótitkár

Besze Mária sajtótitkár

 

E-mail cím: sajto@fovitb.birosag.hu

Eljáró bíróság: