A Fővárosi Ítélőtábla tanácsa elnapolta a Hajógyári szigeten történt emberölés másodfokú büntetőügyének tárgyalását

Tárgyalás időpontja: 
2017. április 20. csütörtök, 13:15
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
1055 Budapest, Markó utca 16.
Tárgyaló: 
Fsz. 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint B. Á. F. és társa vádlottak a Hajógyári szigeten lévő szórakozóhelyen az ittas sértettet a szórakozóhelyen kívülre vezették, majd a szórakozóhely előtti parkolóban a sértettet, két az eljárás során ismeretlenül maradt személy megverte, majd a Duna parthoz vitték, és a Dunába dobták. A sértett a mindössze 40 cm sekély vízbe arccal, hason fekvő helyzetbe került, amelynek következtében vízbe fulladt.

A Fővárosi Törvényszék mindkét vádlottat az ellenük emberölés bűntette miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette.

A másodfokú bíróság az ügyben tárgyalást tűzött ki, mivel egy személy írásban bejelentette, hogy az ügyről érdemi vallomást kíván tenni. Az ítélőtábla ezt követően a tanút írásbeli tanúvallomás megtételére hívta fel, azonban a felhívott személy a megszabott határidőn belül írásbeli tanúvallomást nem tett, ezért kihallgatása vált szükségessé.

A 2017. március 30. napján megtartott fellebbviteli tárgyaláson a tanú úgy nyilatkozott, hogy a korábbi írásbeli bejelentése tévedésen alapult, ismeretlen személyektől valótlan értesülésekhez jutott. A tanács elnöke többszöri kérdése ellenére az ügyről érdemi nyilatkozatot nem tett, a vádlottakról pedig azt a kijelentést tette, hogy őket nem ismeri.

A Fővárosi Ítélőtábla a perbeszédek elhangzását követően a tárgyalást az utolsó szó jogán tehető nyilatkozatokra és határozathozatalra 2017. április 20. napjának 13 óra 15 percére elnapolta.

 

Eljáró bíróság: