A Fővárosi Ítélőtábla bizonyítás felvétele érdekében elnapolta a másodfokú nyilvános ülést K. R. vádlott és társa ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 14. csütörtök, 13:00
Ügy tárgya: 
Szexuális erőszak és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
1055 Budapest, Markó utca 16.
Tárgyaló: 
Fsz. 3.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Fővárosi Törvényszék a hatályon kívül helyezést követően megismételt elsőfokú eljárásban, zárt tárgyaláson meghozott, 2017. február hó 01. napján kelt ítéletében bűnösnek mondta ki K. R. I. r. és K. R.-né II. r. vádlottakat 3-3 rendbeli, folytatólagosan, társtettesként, erőszakkal, 12. életévét be nem töltött kiskorú hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében, valamint 3-3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében.

Ezért őket 13-13 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyész mindkét vádlott vonatkozásában súlyosítás érdekében, a vádlottak felmentésért, míg védőik részfelmentésért és enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

A Fővárosi Ítélőtábla 2017. június 21. napjára nyilvános ülést tűzött ki K. R. és társa ügyében, akik – az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint – nem gondoskodtak a gyermekeik tisztálkodásáról, élelmezéséről, ruházkodásáról, valamint őket szexuálisan bántalmazták.

A nyilvános ülésen a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú tanácsa úgy ítélte meg, hogy az I. r. vádlott vonatkozásában szükséges igazságügyi elmeorvos szakértői vélemény beszerzése.

 A fentiekre tekintettel a Fővárosi Ítélőtábla a bizonyítás felvétele érdekében a nyilvános ülést elnapolta és tárgyalást tűzött ki 2017. szeptember 14. napjának 13 órájára a földszint 3. számú tárgyalóterembe.

A másodfokú bíróság a tárgyalásról a Be. 237. § (3) bekezdés c) pontja alapján, az eljárásban résztvevő kiskorú sértettek érdekeinek védelmében a nyilvánosságot kizárta, zárt tárgyalást rendelt el.

 

Budapest, 2017. június 21.

 

Fővárosi Ítélőtábla

Sajtótitkárság

Eljáró bíróság: