A Fővárosi Ítélőtábla 2021. márciusi büntetőügyei - VÁLTOZÁS

Tárgyalás időpontja: 
2021. március 1. hétfő, 09:00
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Fővárosi Ítélőtábla 2021. márciusi sajtós büntetőügyeinek jegyzéke ide kattintva olvasható.

Tájékoztató hallgatóság számára

A Fővárosi Ítélőtábla veszélyhelyzeti működése 2021. március 08. napjától 2021. április 05. napjáig a veszélyhelyzet során érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedések újbóli bevezetéséről szóló 112/2021. (III. 6.) Kormányrendelet és az ítélőtábla ennek megfelelően módosított beléptetési szabályzata szerint alakul.

A szigorított védekezés idején a fellebbviteli bírósági eljárásokban is eltérő szabályok érvényesülnek. Az új kormányrendelet szűkíti a személyes jelenléttel járó eljárási cselekmények lefolytatásának lehetőségét, ezzel is csökkentve a személyes kontaktusok számát a járvány elleni védekezés jegyében. Büntető ügyszakban a tárgyalásokat, nyilvános üléseket lehetőség szerint elektronikus hírközlő hálózat vagy más elektronikus kép- és hang továbbítására alkalmas eszköz útján kell foganatosítani. Amennyiben ez nem lehetséges, a tárgyalást, nyilvános ülést 2021. április 5-ét követő időpontra kell kitűzni, a már kitűzött ügyeket pedig akkorra kell elhalasztani. Ettől kizárólag abban az esetben lehet eltérni, ha az eljárás célja a halasztás következtében meghiúsulna.

A koronavírus járvány visszaszorítását célzó jogszabályi rendelkezésekre figyelemmel a jelzett időszakban hallgatóságként megjelenni kívánó személyek, köztük a sajtó képviselői, a bíróság épületébe nem léphetnek be. A közérdeklődésre számot tartó ügyekben a Fővárosi Ítélőtábla Sajtótitkársága továbbra is sajtóközleményt fog közzétenni.

Üdvözlettel,

Fővárosi Ítélőtábla

Sajtótitkárság

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
155.19 KB