P. Z. - élettársát zsineggel megfojtó férfi

Tárgyalás időpontja: 
2021. október 27. szerda, 09:00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Ügyszám: 
6.Bf.225/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
1027 Budapest, Fekete Sas utca 3. szám alatti épület
Tárgyaló: 
I. emelet III. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Budapest Környéki Törvényszék a 2021. május 27. napján kihirdetett ítéletével P. Z. vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Rendelkezett a bűnjelekről és kötelezte a vádlottat közel 1 millió Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Az elsőfokú bíróság nem jogerős ítéletében megállapított tényállás lényege szerint a vádlott és felesége kapcsolata elhidegült, ezért a férfi élettársi kapcsolatot létesített a sértettel. Megállapodásuk szerint a nő a háztartást vezette, míg a férfi dolgozott, így eltartva kettőjüket. Bár a vádlott számos ajándékkal halmozta el a sértettet, rendkívül féltékeny is volt rá, amely miatt a pár gyakran veszekedett, a férfi többször szidalmazta, fenyegette az asszonyt. 2019. augusztus 10-én, egy ilyen vita során a sértett közölte a vádlottal, hogy el akarja őt hagyni. Ekkor a férfi zsineggel megfojtotta az élettársát, majd a holttestét egy félkész, félbehagyott ház alagsorában ásta el és azt a látszatot keltette, mintha élettársa elköltözött volna tőle. Néhány hónappal később a sértett eltűnéséről a lánya tett bejelentést, a nő holttestét pedig 2019. november 27-én találták meg a rendőrök.

Az elsőfokú ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta.

Az ítélőtábla az ügyben 2021. október 27. napján 09,00 órára tűzött ki nyilvános ülést a 1027 Budapest, Fekete Sas utca 3. szám alatti épület I. emelet III. számú tárgyalótermébe.

A regisztráció nem feltétel, azonban a tárgyalóterem méretének és a távolságtartási szabályoknak a figyelembevételével a részvételt a Fővárosi Ítélőtábla csak azon személyek részére tudja biztosítani, akik a Polgári Tájékoztató Irodánál a (06 1) 336-5843-as telefonszámon vagy a regisztracio_fovitb@birosag.hu e-mail címen az ügy beazonosításához szükséges adatok megjelölésével előzetesen  regisztrálnak, és azt az ítélőtábla visszaigazolta. A maszk viselése nem kötelező, de ajánlott.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
348.18 KB