VÁLTOZÁS!!! M. R. A. Y. A. R. -szír pénzváltó harminc évvel ezelőtti megölése

Tárgyalás időpontja: 
2022. november 18. péntek, 09:00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Ügyszám: 
5.Bf.80/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
1027 Budapest, Fekete Sas utca 3. szám alatti épület
Tárgyaló: 
I. emelet II. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a terhelt valutaváltással foglalkozott és meg akarta szerezni egyik szintén pénzváltással foglalkozó ismerőse magánál tartott nagyobb összegű készpénzét. Tervének végrehajtásában egy férfi és egy nő segítette, őket a cselekmény kapcsán külön eljárásban már jogerősen elítélték. A vádlott egy budapesti erdős részen támadt a sértettre, akit a nő csalt a helyszínre. A dulakodás során a sértettnél lévő értékek megszerzése érdekében a vádlott egy nála lévő késsel megszúrta a férfit, aki a bántalmazás következtében életét vesztette. A terhelt elvette a sértett értékeit és azokat átadta az egyik társának, majd elmenekültek a helyszínről. A vádlott később visszament a tetthelyre, ahonnan a sértett holttestét elszállította és ismeretlen helyen elrejtette. Az ügyészség a terheltet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

A Fővárosi Törvényszék a 2022. január 28. napján meghozott ítéletével az ismeretlen helyen tartózkodó vádlottat - távollétében - bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében, ezért őt 12 év fegyházbüntetésre és Magyarország területéről kiutasításra ítélte. Kötelezte továbbá a felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, hosszabb tartalmú fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést, a vádlott védője felmentés érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla az ügyben 2022. november 23. napján 9:00 órára tűzött ki nyilvános ülést Fekete Sas utca 3. számú épület I. emelet II. számú tárgyalótermébe.

Az eredeti kitűzés szerinti 2022. november 18-i (péntek) 09,00 órai nyilvános ülés elmarad, a 2022. november 23-i (szerda) 09,00 órai időpont viszont változatlan.

Dr. Ujvári Ákos sajtószóvivő

Dr. Hazafi Áron bírósági titkár – Büntető Kollégium

06 (1) 268-4830

06 (1) 336-5700

sajto@fovitb.birosag.hu

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
237.19 KB