dr. T. P. és társai - kézilabda játékvezetők

Tárgyalás időpontja: 
2023. március 8. szerda, 09:00
Ügy tárgya: 
vesztegetés elfogadásának bűntette
Ügyszám: 
5.Bf.303/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
1027 Budapest, Fekete Sas utca 3. szám alatti épület
Tárgyaló: 
I. emelet II. számú tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a terheltek a Magyar Kézilabda Szövetség által a K&H liga keretében rendezett egyes mérkőzéseken játékvezető párosként jogtalan vagyoni előny ellenében befolyásolták azok eredményét a 2015. és 2017. évben.

A Fővárosi Törvényszék a 2022. június 20. napján meghozott ítéletével az I., II., III. és IV. rendű vádlottakat letöltendő szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélte, valamint valamennyi sporttal kapcsolatos szakképzettséget igénylő tevékenység gyakorlásától végleges hatállyal eltiltotta, míg az V. és VI. rendű vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Ítéletében a III., IV. és VI. rendű vádlottakat részben felmentette az ellenük emelt vádak alól.

Az elsőfokú bíróság az I., II., V. és VI. rendű vádlottakkal szemben vagyonelkobzást is elrendelt, valamint kötelezte valamennyi terheltet az eljárás során felmerült bűnügyi költség viselésére.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség a felmentett vádlottak bűnösségének megállapításáért, a bűncselekmény minősítése miatt, valamint valamennyi vádlott terhére súlyosításért jelentett be fellebbezést, a vádlottak és védőik pedig elsősorban felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Fővárosi Ítélőtábla az ügyben 2023. március 08., 10. és 22. napján 09:00 órára tűzött ki nyilvános ülést a 1027 Budapest, Fekete Sas utca 3. szám alatti épület I. emelet II. számú tárgyalótermébe.

Eljáró bíróság: